Col·lecta de Sang

LES CAMPANYES DE DONACIÓ DE SANG

La Creu Roja Andorrana té un gran compromís amb el foment i la participació en programes de promoció i activitats per la salut pública, desenvolupant una tasca preventiva i de promoció d'hàbits saludables, que pel seu especial caràcter altruista resultin més convenients per a la població amb el fi de preservar i millorar la salut i la qualitat de vida de les persones.
 
La transfusió de sang és un element essencial de la atenció de la salut dels nostres dies, i els estats han de proporcionar als seus ciutadans una bona atenció sanitària. Un programa de sang constitueix un ferm compromís en termes de recursos financers i recursos humans.
 
Totes les persones tenen el dret a disposar de sang i productes sanguinis fruit  d'una col·lecta i d'uns subministraments segurs i sostenibles. La integritat amb la que es gestionen els programes de la sang és vital per generar i mantenir la confiança entre els membres de la comunitat.

Les Societats Nacionals de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja treballen amb els Ministeris de Salut dels corresponents països per determinar la millor manera d'aprofitar els punts forts de la Federació Internacional, que solen radicar en l'àrea de l'educació o la mobilització de la població a favor de la donació de sang.
 
Des de l’any 1980, la Creu Roja Andorrana organitza dues campanyes de col·lecta de sang anyals, amb la col·laboració de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. El nostre país no té suficient població per mantenir un banc de sang propi i, per aquest motiu, Andorra té un conveni amb l’Établissement Français du Sang (EFS) des de l’any 1978.
Principalment, aquest conveni preveia que l’EFS subministraria a Andorra  la sang necessària i que la sang recollida en les campanyes de Creu Roja Andorrana serviria  per proveir el banc de sang de l’EFS.
 
A principi de l'any 2011, el Ministeri de Salut i Benestar del Govern d'Andorra va facilitar la signatura d'un nou conveni amb Espanya concretament amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), el SAAS  i la Creu Roja Andorrana per tal d'incrementar el nombre de donants.
 
La funció de la Creu Roja Andorrana, en les campanyes de col·lecta de sang,  consisteix en fer difusió i sensibilitzar la població d’Andorra perquè col·labori i participi en un acte tan important, que permet  salvar vides.
                                    
 Durant les campanyes, els membres de la Creu Roja Andorrana es posen a disposició per acollir als donants i facilitar-los els qüestionaris mèdics confidencials i per vetllar que després de l’extracció de sang, els donants reposin, prenguin un refrigeri i no tinguin cap malestar. Disposem també de l''ajuda de personal sanitari del SAAS per facilitar la traducció de la entrevista mèdica entre el donant i el metge en les campanyes amb l'EFS i per registrar als donants a la bases de dades de donants de sang d'Andorra del SAAS.

L’Etablissement Français du Sang (EFS) i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST) facilita els mitjans humans i materials necessaris per a realitzar les extraccions. Els metges d'aquests organismes són els que  determinen si el donant  és apte  per donar sang.
 

                            

 •  


 • Per més informació consulteu la pàgina del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i de "L'Établissement Français du Sang":

                                                                                

   

  | |

   Notícies
  08-03-2016

  CALENDARI DE FORMACIONS

  ...

  + Llegir més
  Prat de la Creu 22 AD500 Andorra la Vella ANDORRA T +376 808 225 F +376 808 240 creuroja@creuroja.ad
  Inici |  Mapa web |  Avis legal |  Contacta'ns