Els 7 Principis Fonamentals

Els Principis Fonamentals foren proclamats per la XXena Conferència Internacional de la Creu Roja a Viena l'any 1965. Aquest text revisat figura en els  Estatuts del Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, adoptats per la XXVena Conferència Internacional de la Creu Roja, l'any 1986.

 

 

 

Helpman i la Creu Roja a Youtube

 

 

 

HUMANITAT

El moviment Internacional de la Creu Roja i la MItja Lluna Roja va néixer de l'ànsia de socórrer, sense discriminació, els ferits en els camps de batalla. En els seus àmbits nacionals i internacionals la Creu Roja es preocupa de prevenir i d'alleugerir el sofriment dels homes en totes les circumstàcies. Tendeix a protegir la vida i la salut, així com a fer respectar l'ésser humà. Afavoreix la comprensió  mútua, l'amistat, la cooperació i una pau perdurable entre tots els pobles.

IMPARCIALITAT

No fa cap distinció de nacionalitat, raça, religió, condició social ni credo polític. Es dedica únicament a socórrer els individus en proporció amb els patiments, posant remei a les seves necessitats i donant prioritat a les més urgents.

NEUTRALITAT

Amb la finalitat de conservar la confiança de tots, el Moviment s’absté de prendre part en les hostilitats i, en tot temps, en les controvèrsies d’ordre polític, racial, religiós, i ideològic.

INDEPENDÈNCIA

El Moviment és independent. Les Societats Nacionals són auxiliar dels poders públics en les seves activitats humanitàries i estan sotmeses a la legislació que regeix els seus països respectius.Tant mateix han de conservar una autonomia que els permeti actuar sempre d’acord amb els principis del Moviment.

CARÀCTER VOLUNTARI

És un Moviment de socors voluntari i de caràcter desinteresat.

UNITAT

A cada país només hi pot haver una societat de la Creu Roja o de la Mitja Lluna Roja, que ha de ser accessible a tothom per poder estendre la seva acció humanitària a tot el territori.

UNIVERSALITAT

El Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, en el si del qual totes les Societats tenen els mateixos drets i el deure d’ajudar-se mútuament, és universal.

| |

 Notícies
08-03-2016

CALENDARI DE FORMACIONS

...

+ Llegir més
Prat de la Creu 22 AD500 Andorra la Vella ANDORRA T +376 808 225 F +376 808 240 creuroja@creuroja.ad
Inici |  Mapa web |  Avis legal |  Contacta'ns